Teeth Whitening

Rreth zbardhjes së dhëmbëve

Zbardhja e dhëmbëve është deri tani procedura më e njohur kozmetike e dhëmbëve. Procedurat e zbardhjes së dhëmbëve japin rezultate të shpejta. Ekziston një ndryshim midis zbardhjes së dhëmbëve dhe zbardhimit të dhëmbëve. Zbardhje do të thotë të ndriçoni dhëmbët duke lustruar njollat e shkaktuara nga ushqimet dhe pijet (manaferrat, kafeja, vera, çaji, etj). Kjo heqje njollash zbardh dhëmbët duke i sjellë përsëri në fazën e tyre natyrale të bardhë. Zbardhimi i referohet lehtësimit të një dhëmbi nga brenda-jashtë duke përdorur peroksid. Zbardhimi ndriçon pjesën e brendshme të dhëmbit, duke e bërë kështu më të bardhë dhëmbin natyral.

Kush është një kandidat për zbardhjen ose zbardhimin e dhëmbëve?

Pothuajse të gjithë njerëzit janë kandidat për zbardhjen e dhëmbëve ose zbardhimin e dhëmbëve. Sidoqoftë, disa dhëmbë të errët janë shumë më rezistentë ndaj procedurave të zbardhjes. Dhëmbët që zbardhen me hije gri të errët ose të kuqërremtë janë më rezistentët ndaj zbardhjes së dhëmbëve; një shembull i këtij lloji të hijes së errët shfaqet në dhëmbët e prekur nga tetraciklina. Prapëseprapë, edhe këta dhëmbë të errët do të zbardhen deri diku me një kujdes afatgjatë. Në varësi të rezultateve që dëshironi, zbardhja mund të jetë një mundësi për dhëmbët e errët (gri / të kuq). Përndryshe, rimeso prej porcelani janë një mundësi e shkëlqyer, duke ju lejuar të zgjidhni sa e bardhë do të jetë buzëqeshja juaj.