Heqja e dhëmballëve të syrit

Heqja e dhëmballëve të syrit

Përmirësime të mëdha në stomatologji tani lejojnë që nxjerrja e dhëmballëve të syrit të jetë e butë, e rehatshme dhe e lehtë për pacientin. Kur do t'ju duhet që të hiqni dhëmballët e syrit, mund t'ju frikësojë, por Family Dental ua lehtëson shqetësimin tuaj.

Ne ofrojmë heqjen e dhëmballëve të syrit për pacientët e të gjitha moshave. Kur do t'ju duhet të hiqni dhëmballët e syrit në Family Dental ju do të trajtoheni nga një dentist i cili e kupton teknologjinë kryesore që e bën procedurën të rehatshme dhe të lehtë për ju.

Duhet ti heq unë dhëmballët e syrit ?

Ju mund të keni menduar pse ne nuk duhet të kemi dhëmballë syri. Arsyeja kryesore ka të bëjë me mungesën e hapësirës për këta dhëmbët e tjera. Në kohën kur dhëmbët e mençurisë rriten, ata plotësojnë hapësirat e 4 dhëmbëve të tjerë të mëdhenj, në mënyrë që të rriten në një pozicion të shëndetshëm. Dhëmballët e syrit fillojnë të "shpërthejnë" dhe bllokohen nga molarët e pasëm, ose nga nofulla, ose të dyja. Kur dhëmbët e mençurisë që shpërthejnë dhe ndeshin në këto blloqe ose barriera, dhëmbët e mençurisë bien në një pozicion të vështirë, ndonjëherë të quajtura si dhëmbë me ndikim.

Rreziqet që vijë nga një dhëmballë syri

Dhëmbët e mençurisë bëjnë presion në pengesat e dhëmbëve dhe nofullave duke shkaktuar dëme në këto struktura të shëndetshme. Pozicioni i tyre i vështirë bën që mund të mos i arrini me furçën e dhëmbëve, fije ose Waterpik. Këto zona të paarritshme bëhen strehë për të bartur bakteret toksike, të cilat mund të shndërrohen në një infeksion kronik që shkakton prishjen e dhëmbëve dhe sëmundjen e mishrave të dhëmbëve. Këto infeksione kronike ju vë në rrezik më të madh për sëmundje sistemike si sëmundje kardiovaskulare, diabeti, sëmundjet inflamatore, etj. Nëse nuk ka vend të mjaftueshëm në gojë që dhëmballët e syrit të jenë plotësisht të shëndetshëm, atëherë ato duhet të hiqen.

Filozofia jonë për heqjen e dhëmbëve

Filozofia jonë mbi dhëmbët është që në Family Dental ka një ekip dentistësh me përvojë, të talentuar, të shkolluar, të cilët dinë të vlerësojnë dhëmballët e syrit dhe nëse duhet të hiqen apo jo. Edhe nëse dhëmballa e syrit nuk shkakton dhimbje, ai duhet të vlerësohet, pasi mund të vijë koha kur dhëmballa e syrit jep dhimbje dhe tashmë mund të ketë dëme të rënda dhe të pakthyeshme. Në rastin e dhëmballëve të syrit, infeksioni mund të përhapet në dhëmbët ngjitur dhe indin e mishrave. Pritja për të hequr dhëmballët tuaja të syrit mund të shkaktojë zgavra në dhëmbë të tjerë së bashku me sëmundje periodontale. Family Dental rekomandon heqjen e dhëmbëve të mençurisë përpara se të shkaktojnë dëme në pjesën tjetër të gojës tuaj.

Family Dental

Family Dental ofron një gamë të opsioneve të stomatologjisë për ta bërë procesin të lehtë dhe pa dhimbje. Këto mundësi janë plotësisht të sigurta dhe sigurojnë që të keni një përvojë pozitive gjatë gjithë procedurës dhe më pas. Mjekët e Family Dental kanë një "prekje të butë" të kombinuar me një njohuri të thelluar që rezulton në një procedurë të thjeshtë dhe që ju lejon një rikuperim pa shumë mundime. E gjithë procedura zgjat më pak se një orë dhe me pas ju do të ktheheni në shtëpi, dhe as nuk do ta kujtoni që e keni bërë .