Sealant

FAKT

Ngjitjet në molarët e përhershëm zvogëlojnë rrezikun e zgavrave me 80%.

Rreth Ngjitjes

Ngjitjet janë një llak mbrojtës që është vendosur për të mbrojtur brazdat e thella në dhëmbët e pasmë. Këto janë vende të fshehura që lejojnë që bakteret të grumbullohen dhe të shkaktojnë prishjen e dhëmbëve. Ngjitësja eliminon vendin e fshehjes dhe punon për të parandaluar zgavrat.

Në Family Dental, ne inkurajojmë të gjithë të rriturit dhe fëmijët të kenë dhëmbët e pasmë në mënyrën e dukur. Ngjitjet mund të parandalojë llojin e kalbjes që fillon në zonën e thellë të dhëmbëve të pasmë, dhe ne besojmë që nëse ju i mbani dhëmbët tuaj të mbyllur siç duhet, ju do të eliminoni rrezikun tuaj për këtë lloj prishjeje të dhëmbëve. Të rriturit janë po aq të prirur ndaj prishjes së dhëmbëve, siç janë fëmijët, dhe kjo procedurë e lirë do të ndihmojë në shmangien e problemeve shumë më të mëdha në të ardhmen.