Dentistri Estetike

Çfarë është një Root Canal?

Një kanal rrënjor është i nevojshëm kur dëmtimi ndodh në pulpën e një dhëmbi. Kjo mund të ndodhë për shkak të një dëmtimi ose për shkak të prishjes së rëndë të dhëmbëve. Një kanal rrënjor është shpesh një procedurë e vështirë, por shpesh është alternativa e vetme për të nxjerrë një dhëmb. Kanalet e rrënjës janë gjithashtu shumë të efektshme në eliminimin e dhimbjes së dhëmbëve.

Ndërsa kanalet rrënjore mund të marrin dy ose më shumë takime, ekipi i Atlanta Dental Spa do të punojë për ta bërë çdo takim sa më të rehatshëm për ju. Në Atlanta Dental Spa, ne besojmë fuqimisht në praktikimin e stomatologjisë së butë. Stomatologët tanë do të vlerësojnë dhëmbin tuaj dhe do të përcaktojnë nëse çështja është shkaktuar nga zgavrat, një dhëmb i ndarë ose rrënja, dhe nëse nervi është është i rrezikuar. Zakonisht, nëse nervi dëmtohet, do të kërkojë një kanal rrënjor.

Shkalla e procedurës dhe efektiviteti do të varen nga sa i madh është dëmtimi i dhëmbit. Gjatë trajtimit të kanalit rrënjor, zona vlerësohet dhe më pas pulpa e dëmtuar dhe / ose e vdekur hiqet dhe zona mbyllet më pas.

Avantazhet e urave të porcelanit

Pas një kanali rrënjë, duhet të keni një kurorë prej porcelani që të vendosni dhëmbin pasi kjo do të ndihmojë në parandalimin e prishjes së dhëmbit. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse është bërë restaurim kompleks. Nëse dhimbja, ënjtja dhe problemet e tjera ndodhin pas trajtimit të kanalit rrënjë, mund t'ju duhet të takoheni përsëri me dentistin tuaj për të përcaktuar nëse duhet të bëhet punë e mëtejshme apo jo.

Askush nuk dëshiron të ketë një kanal rrënjor, por kur është e nevojshme duhet të kryhet! Family Dental ofron shërbime dentare me cilësi të lartë dhe ka një histori të gjerë në kryerjen e kanaleve rrënjore. Procedurat tona kryhen në një ambient relaksues, duke ju ndihmuar të jeni sa më të qetë dhe të rehatshëm. Profesionistët tanë të akredituar të dhëmbëve, kanë përparësi kryesore cilësinë e punës dhe komoditetin e pacientëve tanë.