PRF

Rreth PRF

Trombocitet e pasur Fibrin (PRF) mund të përfshihen në pothuajse çdo procedurë kirurgjikale në gojë: dhëmballë syri, heqje dhëmbësh dhe implantet. Përdorimi i PRF tregon se sa shpejt shërohet vendi kirurgjikal duke stimuluar trupin për të përshpejtuar proceset normale. Kjo bën që indet e buta (mishrat e dhëmbëve) të mbyllen më shpejt dhe ajo ka proteina kockore morfogjene (BMP) që ndihmojnë në krijimin e shpejtë të kockave të reja. PRF nuk është thjesht një produkt. Një sasi e vogël gjaku merret dhe përdoret në molekulat shëruese. Mpiksja mund të përdoret vetvetiu, e përzier në graft kockor, ose si mbulesë për të mbrojtur vendin kirurgjikal.